Továbbképzés a nevelőtestület számára

2014. június 16-18 között háromnapos továbbképzésre került sor intézményünkben, melyen a nevelőtestület tagjai vettek részt. A képzés témája a „Tevékenységközpontú pedagógiák alkalmazása a nevelés-oktatás mindennapjaiban” volt. Az első napon a már jól ismert bevezető, csapatépítő játékok után a tevékenységközpontú pedagógiák legfontosabb képviselőivel, munkásságukkal ismerkedhettünk meg. Az ismeretek felelevenítése, az új ismeretek elsajátítása kiscsoportos formában történt, így lehetőség adódott a kooperatív módszerek, technikák gyakorlására is.

A második napon a tanultak gyakorlatban való megvalósítására láthattunk lehetőségeket. Bepillantást nyerhettünk a tevékenységközpontú pedagógiák eszköztárába, megismerhettük azok alkalmazásának változatos formáit és lehetőségeit. Tovább folytattuk az új ismeretek elsajátítását kooperatív módszerekkel, illetve megismerkedtünk a projekt módszer elemeivel.

A továbbképzés harmadik napján három csoportban önállóan készítettünk projektterveket, melyeket a képzés végén közösen beszéltünk meg, elemeztünk és értékeltünk.