Együttműködés kialakítása általános iskolákkal

A pályázatban meghatározott feladatok, tevékenységek között jelentős szerepe van az általános iskolákkal való kapcsolat kialakításának, az együttműködésnek. Ennek célja elsősorban a hátrányos helyzetű tanulók felkutatása és programba való bekerülésének segítése.

A tanév során két alkalommal került sor iskolalátogatásokra. Négy különböző útirány szerint, Fehérgyarmat, Mátészalka, Kisvárda és Záhony vonzáskörzetében kerestünk fel intézményeket, összesen 16 általános iskolában jártunk. Első alkalommal az együttműködés kereteit határoztuk meg, valamint a 8. évfolyamos tanulók számára tartottunk rövid tájékoztatást. Ezen kívül megkerestük a helyi önkormányzat és a cigány kisebbségi önkormányzat képviselőit is.

Második látogatásunk alkalmával együttműködési megállapodást kötöttünk az iskolákkal, a 6-7-8. évfolyam hátrányos helyzetű tanulói számára tartottunk tájékoztatást illetve megbeszéltük a szülők tájékoztatásának lehetséges módját és időpontjait. A 2014-15-ös tanévben a programba bekapcsolódó iskolákban ez az alkalom lesz a következő, szülői értekezletek keretei között.