Intézkedési Terv kiegészítése

A járványhelyzet alakulása miatt szükségessé vált a köznevelési intézmények részére korábban elkészített Intézkedési Terv kiegészítése. Az új intézkedések 2020. október 1. napjától lépnek hatályba.

A járvány terjedésének megakadályozása érdekében:

 • A kollégium közösségi tereiben a maszk használata kötelező!
 • Az intézménybe történő érkezéskor mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni! A tanulók, a dolgozók csak abban az esetben léphetnek be, ha a testhőmérsékletük nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket. A belépés során azt a gyermeket, illetve kiskorú tanulót, akinek a testhőmérséklete eléri vagy meghaladja az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, a többi gyermektől, illetve tanulótól el kell különíteni, és erről a szülőt vagy a törvényes képviselőt haladéktalanul tájékoztatni kell.
 • Kérjük a Szülőket, hogy gyermekeiknek biztosítsanak tiszta arcmaszkot! Ha mosható textil maszkot használnak, azt rendszeresen mossák és fertőtlenítsék! Az eldobható maszkból minden nap biztosítsanak újat! A maszkviselés kötelező!

A továbbra is érvényben lévő legfontosabb szabályok:

 • A nevelési-oktatási intézményeket kizárólag egészséges, tüneteket nem mutató gyermek, tanuló látogathatja.
 • Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmények működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt.
 • Kérjük, a szülőket, amennyiben gyermeküknél tüneteket észlelnek, a NNK aktuális eljárásrendje alapján gondoskodjanak orvosi vizsgálatról.
 • A szülő köteles az intézményt értesíteni, ha a gyermeknél koronavírus-gyanúja vagy igazolt fertőzés áll fenn.
 • Az a gyermek, tanuló vagy dolgozó, aki bármilyen betegség miatt otthon maradt, a háziorvos, a kezelőorvos igazolásával vagy kórházi zárójelentéssel mehet újra az intézménybe.
 • Hatósági házi karantén esetén a járványügyi hatóság által kiadott, a járványügyi megfigyelést feloldó határozatot szükséges bemutatni.
 • A szülők az iskola épületébe nem léphetnek be csak az intézményvezető előzetes engedélyével, illetve kifejezetten szülők részére szervezett programon való részvétel céljából.
 • Amennyiben az ügyintézéshez személyes megjelenés szükséges, maszk viselése kötelező.

Az oktatásban és nevelésben, illetve az intézmény működtetésében csak egészséges és tünetmentes dolgozó vehet részt és továbbra is csak kézfertőtlenítés után léphetnek be intézményünkbe. Az intézmény fertőtlenítése folyamatos. A koronavírus-fertőzés leggyakoribb tünetei a láz, a fáradtság és a száraz köhögés. Olykor jelentkezhet izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés, légszomj. Egyik jellegzetes tünet az íz- és a szaglásérzékelés zavara, vagy elvesztése, amely sokszor az egyetlen tünet. Ha valaki a felsorolt tüneteket észleli a gyermekén, kérjük, hogy ne engedje közösségbe, még a legenyhébb tünetek jelentkezése esetén se! Az esetleges változásokról intézményünk honlapján és Facebook-oldalán időben tájékoztatást adunk!

Mindenkitől kérjük és elvárjuk mindannyiunk érdekében a körültekintő, felelős és együttműködő magatartást!