Farsang farkán vigasság!

Február utolján, lassan a böjtbe lépve rendeztük meg kollégiumunkban télbúcsúztató farsangi mulatságunkat. Ez a rendezvény mindig vidám, jó hangulatú esemény, idén -ha lehet- még az előző évekhez képest is színvonalasabbra sikerült! A Diákönkormányzat időben elkezdte a rendezvény szervezését, az előzetes feladatokról tájékoztatást kaptunk; minden csoportnak nevet kellett választania, farsangi álarcot készítenie, illetve minél több jelmezes tanulót szerepeltetnie. A csoportvezetők is csatlakozhattak a maskarásokhoz és ennek a felkérésnek mindannyian eleget is tettek.

A program farsangi fánk kínálásával kezdődött, melyet minden csoport saját tanulótermében fogyasztott el. Ezután 18 órától vidám vetélkedő vette kezdetét a kollégium aulájában. A vetélkedőt ezúttal Kulcsár Judit igazgatónő vezette, a zsűrit a DT tagjai alkották. Először a tanulócsoportok jelmezesei vonultak fel, nagy örömünkre szolgált, hogy számtalan ötletes jelmezt láthattunk, sokkal többen öltöztek be, mint a korábbi években. A jelmezesek felvonulása után érdekes, ismereteket és ügyességet egyaránt 

igénylő feladatok következtek. Először egy farsanggal kapcsolatos keresztrejtvényt kellett időre megoldani, majd egy totó és híres emberek felismerése következett. Az ügyességi feladatok között szerepelt gyufa kötözés zsinegre, a csoporttagok „összefűzése”, papír repülők hajtogatása, 

majd ezekkel célba dobás, végül pedig a közkedvelt karaokee. A csoportvezetők is részt vettek a vetélkedőben, és egy alkalmi kórust is alkottak a közös énekléshez.

A játék végeztével az eredményhirdetésen minden csoport oklevelet és édességet vehetett át. Első helyen végeztek a „Bajor fiúk”, a második helyet a „Pillangók”, a harmadikat az ”Udvari bolondok” szerezték meg az „Ördögfiókák” és a „Koboldok” előtt. Nagyon jó hangulatban, sok nevetéssel telt az este, reméljük, hogy a szürke, téli időt is mielőbb felváltja majd a tavaszi napsütés!