Vármegyei kollégiumok asztalitenisz versenye

A szőlőskerti kollégiumban szervezték meg idén már tizenhetedik alkalommal a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Kollégiumok Asztalitenisz Versenyét. A verseny, melyen minden évben szép számban gyűlnek össze a sportág kedvelői, a „Verebélyiné Tóth Marianna emlékverseny” nevet viseli, így emlékezve a kollégium egykori tanárára.

Ezúttal sem volt ez másként, január 28-án több, mint száz asztaliteniszt kedvelő fiatal vett részt a megmérettetésen iskolák és kollégiumok képviseletében. A Babus Jolán Kollégiumból négy fős csapat-Harsányi Roland, Lakatos Anasztázia, Mádi Szebasztián és Zaprjagajev Jenő indult a versenyen.

A rendezvény reggel 9 órakor az ünnepélyes megnyitóval kezdődött. Ezután az asztalokhoz álltak a versenyzők, nyolc korcsoportban, egyszerre kilenc asztalon. A korcsoportokban 4-5

fős csapatokba sorsolták össze a versenyzőket. A mieink közül Lakatos Anasztázia szerepelt a legjobban, csoportjában három győzelemmel és két vereséggel a II. helyen végzett.  Zaprjagajev Jenő három győzelemmel és egy vereséggeltovábbjutott a középdöntőbe, a másik két fiúnk azonban az erős mezőnyben egy-egy győzelem után kiesett. Az eredményhirdetés folyamatosan zajlott, a csoportok első három helyezettjét értékelték éremmel és oklevéllel, az első helyezettek teljesítményét kupával is jutalmazták. A szervezők a versenyzők megfelelő ellátásáról is gondoskodtak, teával, péksüteménnyel, gyümölcslével, délben pedig finom ebéddel. Az egész nap jó hangulatban telt, a mieink régi ismerősökkel is találkoztak a csengeri és nyírbátori diákok között. Kellemes, jó élményekkel tért haza kis csapatunk, jövőre ismét ott leszünk!