XIII. Kolimpia Szekszárd

Egy sikeres hétvége Szekszárdon

Az idei tanévben új helyszínen, Szekszárdon rendezték meg az AJP kollégiumainak hagyományos sporttalálkozóját, a KOLIMPIÁT. Június 9-11-e között ezúttal már tizenharmadik alkalommal került sor a nagyszabású sporteseményre, melyen tíz kollégium képviseltette magát, közel 130 diákkal. A versenyt hat sportágban hirdették meg; asztalitenisz, kosárlabda, dance aerobic, kispályás foci, futás és darts, valamint egy katonai akadálypálya feladatait is teljesíteniük kellett.

Pénteken reggel két kisbusszal indult el a hét lányból és hat fiúból álló csapat. Tizenkét óra előtt már megérkeztünk a Szekszárdi I. Béla Gimnázium kollégiumába. Ebéd után közvetlenül a megnyitóra indultunk az intézmény melletti sportpályára. A megnyitó után megkezdődtek a versenyek a Szekszárdi Sportközpontban. Párhuzamosan zajlottak a kosárlabda és az asztalitenisz mérkőzések. Fiú csapatunk számára a kosárlabda sikeresen zárult, a második helyen végeztek. A csapat tagjai: Demeter Dávid, Vezse Árpád Bence és Zaprjagajev Jenő voltak. A lányok kitartóan küzdöttek, csak egy hajszál választotta el őket a bronzéremtől. Asztaliteniszben Lakatos Anasztázia volt a legsikeresebb, ő a negyedik helyen végzett. Vacsora után került sor a dance aerobic bemutatóra. A kitartó felkészülés eredményeképpen egy látványos, mozgalmas bemutatót láthatott a közönség, mellyel lányaink ezüstérmesek lettek. Az aerobic csapat tagjai: Babita Martina, Jónás Lilla, Kálvin Anna, Kálvin Eszter és Szitai Viktória voltak. Az első napot diszkó zárta a kollégium ebédlőjében.

A szombati nap a futószámokkal kezdődött: a 4x100 méteres vegyes váltóban negyedik, a 4x400 méteres váltóban a harmadik helyet szereztük meg. A futásban részt vettek: Babita Martina, Kovács Bianka, Shapovalenko Pavlo és Vezse Árpád Bence. Ezt követően az ebédig focié lett a főszerep a műfüves pályán. Ebben a versenyszámban a lányok értek el jobb eredményt, az ötödik, míg a fiúk a hetedik helyen végeztek. Az ebédre a sportközpontban került sor, pizzát és gyümölcslevet kaptak a résztvevők. Ezután a darts következett, ez a versenyszám elég hosszú ideig zajlott. A mi csapatunk tagjai -Demeter Dávid és Shapovalenko Pavlo - az ötödik helyen végeztek. A napi versenyek után kissé elcsigázva tértünk vissza a kollégiumba, ahol vacsora után táncoktatás és diszkó várta a diákokat.

Vasárnap délelőtt egy kemény próbatételekkel járó akadálypálya várta a sportolókat. A mi csapatunk helyzetét az is nehezítette, hogy elsőként kellett a feladatokat végrehajtaniuk. A csapat tagjai minden erejükkel, kitartóan haladtak a pályán, de tapasztalatok hiányában hosszabb idő alatt tudták csak teljesíteni, ez a teljesítmény a kilencedik helyre lett elég. Ez volt az utolsó versenyszám, melyet az ebéd és az eredményhirdetés követett. A mieink számára kellemes meglepetés volt, hogy az összesített eredmény alapján a második helyen végzett kollégiumunk csapata. Az elért helyezések mellett ez annak is volt köszönhető, hogy minden meghirdetett versenyszámban indítottunk versenyzőt. Számunkra sikeresen zárult ez a találkozó, mindannyian jól éreztük magunkat és jövőre is szívesen veszünk részt a KOLIMPIÁN.