Kézműves foglalkozások

Kézműves foglalkozásaink sorát április 12-én a Művészeti Fesztivál programjába illesztett foglalkozás nyitotta meg. Ezen a foglalkozáson diákjaink- a Húsvétra való ráhangolódás jegyében vehettek részt, húsvéti tojásokat készítettek.

A- következő kézműves foglalkozáson - április 15-én 16 órától- folytatódtak a húsvéti előkészületek. A helyszín az 1-es tanuló volt, amely most „küllemében” teljesen megváltozott, középen az összetolt tanulóasztalokon elmélyült munka folyt. Mindenfelé színes szalagok, szalvéták, ragasztó színes összevisszaságban. A foglalkozáson ezúttal hangulatos ajtódíszek készültek, az alap farostlemezből kivágott tojásforma volt, erre kerültek a színes szalvéták úgynevezett ”repesztett” technikával. Mint minden alkalommal, ezúttal is szép alkotások születtek, a diákok örömmel vitték haza az általuk készített ajándékokat.

Április 29-én egy újabb foglalkozásra került sor a kollégiumban, ezúttal anyák napjára készíthettek ajándékot a résztvevők. A szívekre hasonló technikával készült a díszítés. A színes szalvétákból szebbnél szebb virágmotívumok kerültek az előkészített felületre. A munkafolyamat végén selyemszalagból akasztókat is készítettek a diákok az ajándéktárgyakra.

Május 28-án, az utolsó foglalkozáson újabb ajándéktárgyak készültek, mellyel a másnap megrendezett „Szülők délutánján” kedveskedtek diákjaink a kollégiumban vendégül látott szülőknek.