Művészetek hétvégéje

Április 11-13-a- között negyedik alkalommal rendezte meg kollégiumunk az AJKSZP Művészeti Fesztivált. A rendezvényen a mienken kívül hat kollégiumHajdúböszörmény, Kiskunfélegyháza, Nyírbátor, Salgótarján, Szolnok és Szeged –képviseltette magát.

Péntek délután 17 órától folyamatosan érkeztek a csoportok, majd a regisztráció és a szállás elfoglalása után kiállítás megnyitójára került sor, melyen a kollégiumok életéből kaphattunk ízelítőt a kiállított anyagok segítségével. Ezután vacsora következett, majd a diákoknak diszkó, a felnőtteknek jó hangulatú beszélgetés zárta a napot.

Szombaton reggel 9 órakor kezdetét vette a kulturális bemutató, egyéni fellépők és művészeti csoportok versengése. A különböző kategóriákban meghirdetett versenyen 42 produkciót láthattunk, a versmondókon, táncosokon kívül énekesek, ének-és tánccsoportok, színjátszó körök, bábosok bemutatóját. A műsorszámok színesek, érdekesek, ötletesek voltak, a zsűrinek komoly fejtörést jelentett, hogy mindegyikhez megtalálja a megfelelő értékelő jelzőket. A bemutató ebéd után is folytatódott, egészen 15 óráig. Ezt követően másféle szórakozás, kikapcsolódás várta a résztvevőket. A Beregi Múzeumban és a kollégiumban egyaránt a Húsvétra hangoló kézműves foglalkozások zajlottak; az előbbi helyszínen tojást festettek a résztvevők különféle hagyományos technikákkal, a kollégiumban selyemszalagokkal díszítették a kész nikecell tojásokat. Mindkét helyszínen jó volt a hangulat, igazi mesterművek készültek! A kézműves foglalkozásokkal párhuzamosan country táncházban rophatták a mozgásra vágyók. Vacsora után következett a kulturális bemutató értékelése, a díjak átadása, és természetesen az elmaradhatatlan diszkó!

A vasárnap délelőtt még mindig tartogatott meglepetéseket és izgalmakat. A csoportok autóbusszal látogattak el Nagyarba, erre a rendezett, hangulatos szatmári teleülésre, ahol a Luby kastélyban tárlatvezetés és izgalmas interaktív játékok várták őket. Itt ért véget a három nap programsorozata, reméljük, valamennyi kedves vendégünk jól érezte magát. Jövőre mindenkit szeretettel visszavárunk!