Egy igazi klasszikus-női változatban

A tanév kezdetén egy vidám hangulatú estével még visszaköszönt a nyár. Szeptember 2-án a vásárosnaményi Esze Tamás Művelődési központban vendégszerepelt a mátészalkai Komédiás Kör. Az amatőr színjátszó csoport előadásában Neil Simon: „Furcsa pár” című híres klasszikusát láthattuk. A darab érdekessége az volt, hogy a főszereplő párost női színészek alakították.

A vígjáték a barátság örökérvényű témáját dolgozza fel. A válás keserves, viszontagságos óráiban kihez is fordulhatna az ember, ha nem a barátaihoz. Milyen szerencse, ha van egy barátnő, aki befogad, aki megengedi, hogy kitakarítsd, sőt átalakítsd az otthonát, hogy minden nap ételkülönlegességekkel várd haza a munkából- még akkor is, ha korábban teljesen másképpen élte az életét. Egy ideig még arra is képes, hogy fenntartások nélkül elviseljen minden érzelmi hullámhegyet és völgyet, hogy időről-időre lelket öntsön belénk! De mi történik akkor, ha egyszer csak elfogy a türelme és szembesít valódi énünkkel?!

A sok-sok humoros poénban bővelkedő történetet remek színészi játékkal adta elő a színkör társulata, a „furcsa pár”- női változatban is elnyerte a közönség tetszését igazi kellemes színházi estét varázsolva a színpadra. Az előadás a VIDOR fesztivál programjainak sorába illeszkedett, melynek Nyíregyházán kívül több vidéki település is részese lehetett.