Egy sikeres nyomozás fordulatai

A világirodalom egyik legsikeresebb krimi írójának, Agathe Christie-nek „Az egérfogó” című művéből láthattunk nagyszerű színházi előadást. A mű hangulatához meglehetősen illő ködös estén a programban résztvevő diákok közül tizennyolcan  indultak útnak Nyíregyházára, hogy részesei lehessenek ennek a produkciónak. Szó szerint „benne lehettünk” a darabban, hiszen a Krúdy Kamara Színházban közvetlen közelben játszottak a színészek, alakítottak jobbnál-jobb karaktereket ebben a hátborzongató történetben.

Az egérfogót nézve a publikum gyakran úgy érzi, tudja, ki a tettes. Aztán kiderül, mégsem…Mindenki gyanús! Mindenki, aki egy Londontól harminc kilométerre található panzióban (nem sokkal annak nyitása után) szobát foglal. De hogy végül ki a gyilkosaz maradjon titok! A Krúdy Kamara új bemutatója igazi színházi csemege: azzá teszi a bravúr, amellyel Agatha Christie megírta, s az a lendület, amellyel Schlanger András megrendezte a darabot; és a színészek, akik elhitetik velünk: valamennyi figurának van takargatni valója. Így aztán mindenki potenciális elkövető, hacsak… Hacsak le nem lepleződik az igazság.

November 3-án egy igazi színházi élménynek lehettünk részesei, örömmel fedeztük fel a művészek között a számunkra ismerős arcokat!