Őszi séta az állatkertben

A nyíregyházi ZOO Park kedvenc kirándulóhelye kollégistáinknak. Szívesen szervezünk ide kirándulásokat, hiszen ez a hely minden szempontból ideális egy kellemes délután eltöltésére.

A programban résztvevő diákok közül szeptember 24-én egy kis buszra való csapat, egészen pontosan 18 kirándult Nyíregyházára.

A kollégiumból kora délután indultunk, verőfényes őszi napsütésben érkeztünk meg az állatkertbe. Először a sarkkörök élővilágát szemléltük meg, különösen tetszettek a fókák, a játékos pingvinek, a jegesmedve. Ezután az Ázsia Házat néztük meg, amelyben ízelítőt kaptunk a kontinens színes és változatos élővilágából. Valamennyien nagyon élveztük az esőerdőt, a hatalmas banánfák között vidáman kelt át a csapat a függőhídon. A délután hátralevő részét a szabadban töltöttük. A szépen kialakított séta útvonalakon sok-sok állatot csodálhattunk meg. Itt már kisebb csoportokra válva szemlélődtünk, hiszen rengeteg volt a látnivaló. Séta közben meg is éheztünk, így haza indulás előtt még megkóstoltuk a bejáratnál kapható kürtős kalácsot. Mire sötétedni kezdett haza indultunk, kellemesen elfáradva, egy szép élménnyel gazdagabban.

Az állatkerti sétát aztán egy késő őszi napon, november 5-én megismételtük, ezúttal a kilencedik évfolyam tanulóival látogattunk el ide. Bár az időjárás már hidegebbre fordult ez a kirándulás legalább olyan jól sikerült, mint az előző. A diákok érdeklődőek voltak, annak ellenére, hogy néhányan közülük már jártak itt szüleikkel vagy általános iskolai osztályukkal. Különösen tetszett a tengerek és óceánok élővilágát bemutató rész, de szívesen nézelődtek a nagyvadak ketreceinél is. Séta közben jókat beszélgettünk, kellemes hangulatban telt el a délután.