SZAKMAI NAP, MŰHELYMUNKA

A Babus Jolán Középiskolai Kollégium szervezésében 2014. november 21-én műhelymunkával egybekötött szakmai napra került sor. A rendezvény több céllal is szerveződött; összegyűjteni olyan programelemeket, amelyek segítséget nyújtanak a szülőkkel való kapcsolattartásban, eszközöket találni a tanulók hatékonyabb megismerésére, iskolai tanulmányaik sikerének növelésére.

A programot délelőtt 10 órakor Szegediné Tisza Judit, a vásárosnaményi KLIK igazgatója nyitotta meg, majd Ács Péterné, a Babus Jolán Kollégium igazgatója köszöntötte a megjelenteket.. Ezután három előadás következett. Elsőként a pusztadobosi általános iskola tanára, Nemes Tamás mutatta be módszertani modelljüket az integrációhoz kapcsolódó témakörben, az angol nyelv oktatásában. Ezt követte Szabó Zoltán, a vásárosnaményi Eötvös József Általános Iskola igazgatójának vitaindítója a szülők és az iskola kapcsolatának bemutatásával. Végül Havasi Beáta, kollégiumunk munkacsoport vezetője prezentálta a szülőkkel való kapcsolattartás különböző formáit és lehetőségeit, amelyek összegzéseként intézményünkben egy jógyakorlat is kidolgozásra került.

Az előadásokat kiscsoportos műhelymunka követte, melyek keretében a résztvevők kooperatív módszerekkel problémalistát készítettek és megoldási javaslatokat gyűjtöttek össze. Az ebéd után folytatódott a műhelymunka a csoportokban, majd plenáris műhelymunka keretében összegezték a tapasztalatokat.