Szülők délutánja

A program működtetésének sikerességében nagy szerepet játszik a tanulók szüleivel való kapcsolattartás, melyet az intézményünkben kidolgozott gyakorlat változatos módszereivel tudunk működtetni.

Az együttműködés egyik színfoltja a”Szülők délutánja” nevet viselő rendezvényünk, melyet második alkalommal szerveztünk meg, május 21-én délután. A program célja elsősorban az, hogy a szülők megismerhessék azt a sokféle, színes szabadidős tevékenységet, amelyet gyermekeik a diákkörökben, szakkörökben végeznek, érdeklődésüknek, képességeiknek megfelelően.

A rendezvény előkészítése már hetekkel korábban megkezdődött, körültekintő szervezést, sokrétű tevékenységet igényelt. A tanulók szülein kívül meghívást kapott a szakiskola igazgatója, a fellépő tanulók osztályfőnökei és gyakorlati vezetői is.

A megnyitó után a művészeti csoportok bemutatkozása következett. Elsőként a 10. évfolyam tánccsoportja autentikus néptáncot adott elő, majd a bábcsoport vidám műsora következett: Maci és a többiek címmel egy dán szerző meséjét mutatták be. Ezután a néptánc csoport szatmári verbunkot adott elő, majd a színjátszó kör lépett fel, S. Szabó István: Padok című jelenetét láthatták a nézők. A bemutatkozást két tánc zárta: a 9. évfolyam rock and rollt, a tizedikesek pedig a Hair című musical zenéjére táncoltak. A műsoros részt követően valamennyi résztvevőt uzsonnára invitáltuk, ahol lehetőség volt a beszélgetésre is. A vendégek jól érezték magukat, köszönettel vették a meghívást és elismerően szóltak a diákok és felkészítő tanáraik munkájáról.